Причината за смъртта на 11-годишната ученичка ще е ясна другата седмица

Най-рано на 6 март ще има заключение за смъртта на 11-годишното момиче от 52-ро училище в столицата, което почина след удар в корема от съученик. Това съобщи в понеделник говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по случая. Тя уточни, че разследването е започнало в петък следобед. “Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са още през нощта много учители, родителите на починалото дете и на детето, което е ударило с крак момичето. Нямаме заключение на съдебно-медицинската експертиза“, каза Арнаудова.

Тя коментира, че за да се направи правен извод за това дали има извършено престъпление и кой е извършителят на това престъпление, прокуратурата трябва да разполага със съответните доказателства, в случая съдебно-медицинска експертиза.

Арнаудова обясни, че не ѝ е известно дали са разпитвани деца от класа, каквато информация се появи по-рано. “Ако се наложи такива разпити е допустимо да се извършват, разбира се, с особен режим, но към този момент не зная дали се провеждат такива разпити“, допълни тя.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?