Придвижването в София е ад

Дъждовете спряха и в сряда столичани осъмнаха в практическа невъзможност за придвижване, след като Столична община затвори за ремонт кръстовището на “Орлов мост” и спря движението по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги Георгиев".

Преминаването по бул. "Ситняково" и бул. "Драган Цанков" е блокирано, тъй като “Цариградско шосе” е затворено от разклона за “Ситняково” към “Орлов мост” и превозните средства търсят обходни маршрути.

Много хора в сряда решиха да вървят пеш, тъй като независимо какво превозно средство са избрали, разстоянието от “Младост” до “Орлов мост” отнема поне час.

Автобусите, преминаващи по булевардите "Цариградско шосе" и "Ломско шосе", се движат с 30 минути закъснение, съобщи Столичната компания за градски транспорт. По информация на зам.-кмета по транспорта Велизар Стоилов общото закъснение на всички превозни средства от градския транспорт е между 20 и 25 минути.

От компанията допълниха, че задръстванията ще бъдат преодолени, едва след приключването на ремонта на бул. "Цариградско шосе", който започна в сряда, макар че трябваше да стартира в понеделник, но се отложи заради обилните валежи.

В същото време Стоилов оправда действията на Столична община с факта, че месец август е единственото време, в което може да прави рехабилитация на пътните настилки в града. Той цитира данни на Националния статистически институт, според които по това време в София се движат около 600 000 МПС-та. Това, според него е значително по-малко от пиковите месеци октомври, ноември, април, май и юни, когато времето е подходящо за асфалтиране.

Зам.-кметът изрази надежда, че ще се навакса двудневното закъснение на рехабилитацията на кръстовището при Орлов мост и бул. “Цариградско шосе”, което е забави заради дъждовете. По думите му важната пътна артерия ще бъде отворена на 19 август, както е по график.

“Имайте търпение за август. “Цариградско шосе” не е пипано от 1988 година и това трябваше да се направи”, заяви Стоилов.

Асфалтирането на първата отсечка от ремонта на бул."Цариградско шосе" - между Ректората и Орлов мост трябва да приключи до събота и трябва да бъде пуснат в експлоатация.

Споделяне

Още от България