Прием на българи в четири британски университета без TOEFL или IELTS

За първи път четири британски университета ще предоставят възможност за прием на българи без TOEFL или IELTS от учебната 2009 г. Тази и други възможности за обучение в чужбина ще бъдат представени по време на 10-тото юбилейно изложение на проекта "Световно образование" на 7 и 8 февруари в столичния хотел "Хилтън" и на 10 февруари в хотел "Голдън тюлип" - Варна.

Като дългогодишни партньори на проекта, университетите Бедфордшир, Съндърленд, Ковънтри и Кентърбъри ще признават изпит по английски, проведен в езиковия център на "Интеграл". Тази възможност отново ще предложат и холандският университет в Хага и всички датски университети-партньори на проекта.

Кандидатстудентският салон за лични срещи и консултации за обучение в чужбина ще представи специалности в областта на архитектурата и модата, към които е заявен най-голям интерес на 9-тото изложение в края на 2008 г. Над 80 български ученици са подали документи за обучение по мода и моден дизайн в чужбина, а кандидатите за архитектура надвишават 100, сочи статистиката на организаторите на проекта от фирма "Интеграл".

Безплатно образование по мода и дизайн в Дания е от новите предложения на датският колеж Архус – ТЕКО, който предоставя 2-годишно обучение и практика във фабриките на Адидас, Бианко, Фор ю и др. Мода и дизайн ще предложат още пет британски университета и италианския Институт по дизайн.

Изложението ще представи нови възможности за платено обучение по архитектура в британския Ръскин университет и безплатно обучение в датския "Архус техникъл колидж".

Друг акцент са непопулярните, но перспективни специалности като авиоинженерство и авиотехнологии, както и гурме-мениджмънт, за които възможностите в България са ограничени или липсват.

Споделяне

Още от България