Приключи делото за "Хлебна мая"

На днешното си заседание Русенският окръжен съд призна за невинни бившия председател на СДС- Русе Юлиян Гарелов и лидера на КТ "Подкрепа" Валентин Димитров, които бяха обвинени в подбудителство към незаконна приватизация на "Хлебна мая"- Русе.

Делото бе образувано на 24 септември 1997 година, заради това, че е направен опит приватизационната сделка за единственото предприятие производител на хлебна мая в страната да се финансира с пари от самото него. Ставаше въпрос за 17 милиона лева прехвърлени към
сметките на купувача "Хлебна мая ин". Поради повдигнатото тогава обвинение Юлиян Гарелов веднага бе отстранен от ръководството на СДС в града.

Съда призна за виновни икономическия директор на русенското предприятие Лиляна Михайлова, която получава четиригодишна ефективна присъда и шофьор- снабдителя Силви Димитров, който е осъден на пет години затвор. Те са виновни за съставяне на фалшиви документи свързани с приватизацията.
По делото за "Хлебна мая" бе обвинен и бившия изпълнителен директор на предприятието Кръстан Радев, който на 27 септември 1997 г. бе намерен прострелян в главата в стая в парк-хотел "Москва" в столицата.

Споделяне

Още от Бизнес