Приключи придобиването на “Орбител” от “Мадяр Телеком”

Сделката за придобиване на българския телеком ново поколение “Орбител” от водещата унгарска компания “Мадяр Телеком” приключи в петък, съобщиха от “Орбител” по повод включването си в най-голямата европейска телекомуникационна група – “Дойче Телеком”, която е мажоритарен собственик на “Мадяр”.

Финансовото приключване стана възможно, след като Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на конкуренцията дадоха благословията си за сделката.

В процеса на придобиване на “Орбител”, общо събрание на акционерите избра нов борд на директорите, който отговаря на новата структура на собствеността. Управата, както бе съобщено още през ноември, напуска досегашният изпълнителен директор и собственик на част от акциите Константин Петров.

Вече компанията има двама изпълнителни директори - Виктор Францес и Николай Горчилов, който преди това бе маркетинг директор. Тамаш Морвай, който е директор „Сливания и придобивания” в  “Мадяр Телеком”, става председател на Съвета на директорите. Членове на ръководството са Балаж Аблонц, директор „Продажби ключови партньори” в “Мадяр Телеком” и Даниел Сас, финансов директор на “T-Онлайн Унгария”

“Чрез Орбител планираме да предложим на нашите бизнес клиенти нови услуги за глас и данни, базирани на широколентови технологии от ново поколение. Вярваме, че предстоящото присъединяване на България към Европейския съюз отваря пазара за по-качествени и по-евтини фиксирани и мобилни услуги за масовия потребител”, коментира по повод сделката Тамаш Морвай.

Споделяне

Още от Бизнес