Приключи продажбата на българския дистрибутор на Пепси

Финализирана е сделката по продажбата на българския производител и дистрибутор на марките от групата на Пепси Ко - "Агрима" АД, съобщиха от компанията във вторник. Купувач е "Куадрант Бългерия Бевъридж" ЕООД (КББ), която е дъщерна компания на международния джойнт венчър между Куадрант Юръпиън Бевъридж Лимитед и ПепсиАмерикас Инк. Тя придоби контрола върху акциите на "Агрима" от "Агриуей Холдинг Лимитед".

Новият собственик е инвестиционна група, основана от бившите мажоритарни акционери на румънският производител на Пепси Ко - Куадрант-Амрок Ботълинг Къмпани Лимитид. Компанията е обявена за най-добра бутилираща компания на Пепси за Европа през 2004, 2005 и 2006 г. и за най-добра в света за 2006 г.

ПепсиАмерикас е вторият по големина производител на Пепси в света, развиващ дейност в САЩ, Централна Европа и Карибите.

Куадрант Юръпиън Бевъридж притежава 80% от джойнт венчъра, а ПепсиАмерикас – 20%. 

Ръководството на "Агриуей" изрази доволството си от прехвърлянето на контрола на "Агрима" на компания с толкова успешен бизнес опит в областта на напитките на международните пазари.

„Групата Куадрант и нашите партньори от ПепсиАмерикас са силно привлечени от възможността да инвестират време и ресурси в този бързо растящ и развиващ се пазар”, посочва в съобщението Ели Давидай, главен изпълнителен директор на КББ. Като цел той посочва надминаване на досегашните успехи на "Агрима" на българския пазар.

Споделяне

Още от Бизнес