Приключи продажбата на българския дистрибутор на Пепси

Финализирана е сделката по продажбата на българския производител и дистрибутор на марките от групата на Пепси Ко - "Агрима" АД, съобщиха от компанията във вторник. Купувач е "Куадрант Бългерия Бевъридж" ЕООД (КББ), която е дъщерна компания на международния джойнт венчър между Куадрант Юръпиън Бевъридж Лимитед и ПепсиАмерикас Инк. Тя придоби контрола върху акциите на "Агрима" от "Агриуей Холдинг Лимитед".

Новият собственик е инвестиционна група, основана от бившите мажоритарни акционери на румънският производител на Пепси Ко - Куадрант-Амрок Ботълинг Къмпани Лимитид. Компанията е обявена за най-добра бутилираща компания на Пепси за Европа през 2004, 2005 и 2006 г. и за най-добра в света за 2006 г.

ПепсиАмерикас е вторият по големина производител на Пепси в света, развиващ дейност в САЩ, Централна Европа и Карибите.

Куадрант Юръпиън Бевъридж притежава 80% от джойнт венчъра, а ПепсиАмерикас – 20%. 

Ръководството на "Агриуей" изрази доволството си от прехвърлянето на контрола на "Агрима" на компания с толкова успешен бизнес опит в областта на напитките на международните пазари.

„Групата Куадрант и нашите партньори от ПепсиАмерикас са силно привлечени от възможността да инвестират време и ресурси в този бързо растящ и развиващ се пазар”, посочва в съобщението Ели Давидай, главен изпълнителен директор на КББ. Като цел той посочва надминаване на досегашните успехи на "Агрима" на българския пазар.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?