Приключи ремонтът на 12 км участък от "Тракия" в посока Бургас

За ремонта на участъка държавата плаща общо 24 млн. лв. на "Автомагистрали"

Приключи ремонтът на 12 км участък от "Тракия" в посока Бургас

Завърши ремонтът на 12 км от магистрала "Тракия" за над 12.5 млн. лв. с ДДС в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Ремонтираният участък е от 156-ти км - след пътен възел "Белозем", до 168-ми км преди пътен възел "Оризово".

От 6 ноември строителните работи ще продължат в същия 12 км участък в платното за София.

Трафикът ще преминава двупосочно по ремонтираното трасе за Бургас. Шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация. Ограничението на скоростта до 70 км/ч, напомнят от АПИ.

Заради ремонтните работи в платното за София, пътуващите по магистрала "Марица" от Свиленград към София ще могат да продължат по магистрала "Тракия", като на пънтен възел "Оризово" се качат на магистралата в посока Бургас и на пътен възел "Чирпан" обърнат посоката към София.

Ще бъде затворена и връзката на пътен възел "Плодовитово" от магистрала "Тракия" в посока София към третокласния път Оризово - Плодовитово - Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала "Тракия" при пътен възел "Чирпан" и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Ремонтните дейности в обновеното 12-километрово платно за Бургас започнаха в началото на октомври. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

В посока Бургас се ремонтира и 2-километрова отсечка между км 198-ми км и км 200. Очаква се строителните дейности на "Тракия" да завършат най-късно до края на годината.

Ремонтът се изпълнява от дружеството "Автомагистрали", с което АПИ има договор за поддържане на магистралата. За ремонта на 12-километровото трасе само в едната посока държавната компания е получила над 12.5 млн. лв. с ДДС.

За другите 12 км в обратната посока на "Автомагистрали" са платени още 11.5 млн лв. с ДДС. Това става ясно от отговора на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова до депутати от БСП.

Споделяне

Още от Бизнес