Приключи сделката за продажбата на половинката на БТК от НУРТС

Българската телекомуникационна компания (БТК) е финализирала сделката с "Блусат партнърс" (Bluesat Partners) за продажбата на 50% от Националното управление "Радио и телевизионни станции" (НУРТС), съобщиха от дружеството.

Така телекомът окончателно се разделя със собствеността си в радио-телевизионните системи, които в момента пренасят програмите на БНТ, БНР и други телевизионни и радио оператори. Мрежата вече е изцяло собственост на "НУРТС България", в която на мястото на БТК влиза “Булсат партнърс“, а останалите 50 на сто продължава да държи офшорката “Манселорд Лимитед“, представлявана от собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

“Манселорд“ купи половината от НУРТС дружеството още през 2010 г.

"Блусат партнърс" е регистриран в Обединените арабски емирства. Предметът му на дейност е "международни търговски услуги, управление на проекти и консултации, притежание на акции и недвижими имоти, участие в дружества и в международна търговия". Фирмата е учредена на 14 юли 2011 г. и според информацията на КЗК до момента не е осъществявала дейност.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес