Приключи смяната на областните управители с назначението на още десет нови

Правителството освободи старите и назначи в сряда още десет нови областни управители. Сред новоназначените има бизнесмени, ветеринари и вестникари. Миналата седмица бяха назначени 18 областни управители, като сред тях превес имаха офицерите от бившите и настоящите служби.

Новият областен управител на Ловеч е 25-годишният Николай Нанков. Работил е във фирма "Африт" ООД, занимаваща се с консултантски услуги. Губернатор на Стара Загора е Йордан Николов - собственик на клуб по конен спорт "Перун” и на фирма "ЙОСИНИ” ЕООД с предмет на дейност търговия с акцизни стоки. Съдружник е и във фирма, занимаваща се с ресторантьорство.

Новият областен управител на Плевен Иван Новкиришки е председател на Общинския съвет в Червен бряг.

Област Шумен е дадена на Димитър Александров, който е изпълнителен директор на "Ал и Ко" АД, занимаваща се с търговия с гориво. Губернатор на Видин пък е адвокатът Пламен Стефанов.

Областен управител на Пазарджик е Дончо Баксанов - началник-отдел в Регионалната ветеринарно-медицинска служба (РВМС), а на Разград - Валентин Василев - главен инспектор към РВМС.

Новият управител на област Сливен е управителят на вестник "Сливенско дело" Марин Кавръков. Област Ямбол поема Таня Димитрова, завършила журналистика и издател на вестник

Областен на Кюстендил става Любомир Анчев. Той досега е бил директор на спортното училище в града.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?