Принс е имал среща с лекар заради пристрастеност към болкоуспокояващи

Принс е имал среща с лекар заради пристрастеност към болкоуспокояващи

Попзвездата Принс е починал ден преди насрочена среща с лекар, който да му помогне да сложи край на зависимостта му от болкоуспокояващи, съобщи изданието "Стар Трибюн", излизащо в Минеаполис, където живееше музикантът. То цитира Уилям Моузи, адвокат на лекаря от Калифорния Хауърд Корнфелд.

Представители на Принс се свързали с Корнфелд на 20 април, защото певецът имал нужда от спешна медицинска помощ. Лекарят обаче нямал възможност да се срещне с него на следващия ден, каквото било искането на музиканта, а предложил да стори това ден по-късно.

Вместо него в имението на Принс "Пейсли парк" на 21 април сутринта пристигнал синът му Андрю Корнфелд, който трябвало да убеди певеца да се настани в клиниката на баща му в Мил Вали, Калифорния. Вместо това той се оказал един от тримата души, открили безжизненото тяло на 57-годишния Принс в асансьора на сградата, разказва вестникът, цитиран от Ройтерс. Именно Андрю Корнфелд се обадил на 911.

Нито лекарят, нито адвокатът му са отвърнали на запитвания на Ройтерс за достоверността на информацията.

Тя обаче потвърждава предишни публикации, че при смъртта на Принс у него са били открити предписани от лекар обезболяващи медикаменти. Смята се, че той вероятно е предозирал лекарствата, както се оказа и случаят с друга музикална икона - Майкъл Джексън.

Все още не са излязли резултатите от аутопсията на Принс, но от полицията казаха, че при огледа на тялото не са открити травми и не може да става въпрос за самоубийство.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество