Принц Чарлз и принц Уилям отказали да се виждат с Тръмп

Принц Чарлз и принц Уилям отказали да се виждат с Тръмп

Принц Чарлз и принц Уилям са отказали да се срещнат с американския президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания по време на визитата им в Обединеното кралство, съобщи британският в. "Сънди таймс".

Кралица Елизабет Втора бе оставена да приеме сама семейство Тръмп в Уиндзорския замък в петък. Според "добре поставен източник", цитиран от "Таймс", отсъствието на престолонаследниците Чарлз и Уилям е израз на "презрение" и двамата "просто са отказали да участват".

"Даунинг стрийт" и Бъкингамският дворец заявиха, че тъй като Тръмп не е бил на държавно посещение, от самото начало е било предвидено той и съпругата му да бъдат приети само от кралицата.

Източниците на "Таймс" обаче твърдят, че отказът на принц Чарлз и принц Уилям да участват в срещата бил обсъждан в двореца. Освен това там планирали срещата да бъде максимално кратка. Кралското семейство не било "ентусиазирано" за срещата с Тръмп, за разлика от визитата на предходния американски президент Обама, твърдят източниците.

Американското сп. "Венити феър" отбелязва, че до срещата му с Елизабет Втора миналия петък, отношенията на Тръмп с кралското семейство се ограничаваха до коментарите му пред Хауърд Стърн, направени малко след смъртта на принцеса Даяна през 1997 г., че е можел да спи с нея.

Самата церемония по приема на Тръмп в Уиндзорския замък започна с неговото закъснение, тъй като той не успя да пристигне точно преди 17 ч. местно време и накара Нейно величество да го чака 12 минути. След това, при церемониалния преглед на гвардията, Тръмп се моташе в краката ѝ, минавайки ту пред нея, ту зад нея.

Същевременно в интервю, излъчено в понеделник сутринта в телевизионното шоу "Добро утро Великобритания" по телевизия Ай Ти Ви и дадено от Тръмп в президентския му самолет в петък вечерта, той казва, че британската кралица Елизабет Втора му е казала, че Брекзитът е "комплексен" въпрос, предаде АП, цитирана от БТА.

Този коментар е необичаен, защото повечето лидери не обсъждат техните частни разговори с кралицата. Тръмп и съпругата му се срещнаха с нея в петък в Уиндзорския замък.

Елизабет Втора не коментира политически въпроси и никога не е казвала дали подкрепя излизането от ЕС, припомня АП.

В интервюто Тръмп отказва да отговори на въпрос какво според него смята кралицата за Брекзит. Той казва, че ѝ се възхищава и че я намира за невероятна. Тръмп допълва, че не знае дали тя го е харесала, но той я е харесал.

Споделяне

Още от Свят