Принц Чарлз отлага сватбата си с един ден заради погребението на папата

Принц Чарлз отлага сватбата си с един ден заради погребението на папата

Сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс беше отложена за събота, за да не съвпадне с погребението на папата, насрочено за петък.

Това съобщиха от кралския дворец в понеделник, часове след като Ватиканът обяви, че Йоан Павел Втори ще бъде погребан на 8 април. Принц Чарлз ще присъства на погребението, заедно с около още 200 правителствени и държавни ръководители, монарси и други високопоставени особи.

В понеделник Чарлз съкрати ваканцията си, за да участва в месата в Лондон в памет на Йоан Павел Втори.

За сватбата на принца на Уелс и годеницата му Камила Паркър Боулс е предвидена първо гражданска церемония, а след това 45-минутна църковна служба. Тя ще бъде ръководена от архиепископа на Кентърбъри, който обаче трябва да участва в погребението на папата, съобщи кореспондент на Би Би Си.

Преди сватбата да бъде отменена, от Даунинг стрийт съобщиха, че премиерът Тони Блеър също обмисля дали да участва на бракосъчетанието на принц Чарлз или в погребението на Йоан Павел Втори.

От кабинета на Блеър се притесняваха, че ако се опита да присъства на двете събития, премиерът рискува да закъснее поради проблеми с пътуването.

Тони Блеър вече отложи обявяването на датата на изборите в знак на уважение към Йоан Павел Втори.

Междувременно стана ясно, че Камила Паркър Боулс ще получи титлата Принцеса на Уелс, но е решила да не го използва.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?