Принц Джордж на 4 години (Галерия)

Принц Джордж, първородният син на херцозите на Кеймбридж Уилям и Катрин, навършва в събота 4 години.

Той се роди на 22 юли 2013 година в Лондон. Джордж Аликзандър Луи или принц Джордж от Кеймбридж е третият подред в линията за наследяване на британския престол. По популярност принцът е не само равен, но дори изпреварва някои членове на британското кралско семейство въпреки крехката си възраст.

От малък той е любимец на медиите и обществото и дори се превърна в детска модна икона.

През 2015 година принц Джордж стана по-голямото дете в семейството, след като на 2 май същата година се роди принцеса Шарлот.

Принц Джордж е във фокуса на вниманието винаги когато се появява не само у дома, но и по света.

Дни преди да навърши четири години принц Джордж бе на обиколка в Полша и Германия с родителите си и малката си сестричка.

Във Федералната република Джордж разгледа хеликоптери Ербъс. Малкият принц изглеждаше впечатлен и развълнуван да се качи в машина, каквато баща му принц Уилям управляваше като пилот на хеликоптер за спасителни операции.

Едва на осем месеца той бе с родителите си при посещението им в Австралия и Нова Зеландия през 2014 година.

През 2016 година той посети и Канада заедно с херцозите на Кеймбридж. Отказът му да поздрави премиера на страната Джъстин Трюдо се превърна в един от най-запомнящите се епизоди от визитата.

Принцът може да се похвали и с това, че се е срещал с държавен глава по пижама.

През 2016 година той бе заснет, облечен с пижама и халат, да се ръкува с тогавашния американски президент Барак Обама и съпругата му Мишел при посещението на първото семейство на САЩ във Великобритания.

Споделяне

Още от Общество

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?