Принц Джордж тръгна на училище

За четиригодишния принц Джордж днес е първият учебен ден. Синът на принц Уилям и съпругата му Катрин ще учи в училището “Томас“ в престижния квартал на Лондон “Батърсий“, съобщават британските медии.

Плановете на херцога и херцогинята на Кеймбридж да придружат първородния си син до училище в първия му учебен ден, бяха осуетени заради наскоро обявената трета бременност на Кейт, която страда от сутрешно неразположение.

Малкият Джордж беше придружен до училище само от баща си Уилям. Херцогът носеше чантата на принц Джордж и държеше ръката му на влизане в училището. Двамата бяха посрещнати от директорката на подготвителното училище.

Леко обезпокоен, принц Джордж се пусна от баща си и продължи хванат за ръка от директорката Хелън Хаслем.


Училището “Томас Батърсий“, което струва около 18 000 паунда годишно, ще възпитава принц Джорд да бъде мил, да придобива доверие, лидерство и смирение и да няма “най-добър приятел“, за да не наранява чувствата на останалите деца.

Униформата на принц Джордж включва морскосин пуловер с шпиц деколте, къси панталонки, черни чорапи и черни обувки.

За разлика от първия учебен ден на баща му Уилям, който бе свидетел на тълпа фотографи, тръгването на Джордж на училище беше документирано само от една телевизионна камера и един фотограф, определени предварително. Кралското семейство очаква медиите да проявяват уважение към личния живот на детето и съучениците му.

Учебната програма на Джордж включва математика, английски език и наука, уроци по "разбиране на света", "експресивно изкуство и дизайн", "комуникация". Изкуството, балетът, драмата, компютърните технологии, френският език, музиката и песните също са преподавани от първия ден в училище.

В смесеното частно училище са записани общо 560 момчета и момичета между 4- и 13-годишна възраст. Според официални данни новите съученици на Джордж говорят на 19 различни езика вкъщи и всички идват от космополитни семейства със заможни родители.

Принц Джордж ще се радва и на първокласно меню – пълнозърнеста паста, средиземноморски кускус и печена скумрия върху канапе от леща. Био плодове и зеленчуци, както и прясно агнешко месо със свежи подправки допълват грижата за здравословното хранене.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?