Принц Филип е в болница

Принц Филип е в болница

Съпругът на британската кралица Елизабет ІІ - принц Филип, е бил приет в болница във вторник като "предпазна мярка", съобщи Бъкингамският дворец, цитиран от ББС.

Той е настанен в болница "Крал Едуард VII" в Лондон заради опасност от възобновяване на инфекция от старо заболяване. Състоянието му не е сериозно, принцът е "на крака и в добро разположение на духа".

96-годишният херцог на Единбург обяви през май, че след като изпълни поетите вече обществени ангажименти, след август 2017 г . се оттегля от публични изяви. Това негово решение бе подкрепено от кралицата, припомня ББС.

В съобщението от Бъкингам се посочва, че принц Филип "е разочарован, че ще пропусне откриването на парламента и Кралските конни надбягвания в Аскът".

Синът на кралицата принцът на Уелс Чарлс ще я придружава на откриването на парламента, пред който в сряда тя ще изнесе реч. По-късно Елизабет ІІ ще посети и Кралските конни надбягвания в Аскът както е планирано.

Принц Филип навърши 96 години този месец, а кралица Елизабет II стана на 91 през пролетта. Тя е най-възрастният монарх на света и най-дълго управлявалият британски монарх.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?