Принц Кирил получава дял за 25 млн. долара от компанията, в която работи

16 водещи брокери на фондовият мениджър "Джи Ел Джи партнърс" (GLG Partners LP), сред които и синът на Симеон Сакскобургготски – принц Кирил, ще получат дялове на стойност по 25 милиона долара от нова компания, съобщи в броя си от неделя британският вестник "Таймс", цитиран от БТА.

Eлитните брокери получават ценните книжа, за да бъдат задържани на работа след преструктурирането на "Джи Ел Джи партнърс". По-рано тази седмица бе обявено, че базираната в Лондон "Джи Ел Джи партнърс", която управлява активи за 20 млрд. долара, се е съгласила да бъде погълната от "Фрийдъм акуизишън холдингс" (Freedom Acquisition Holdings Inc.) в сделка за 3,4 млрд. долара. Акциите на комбинираната компания ще се търгуват на Нюйоркската фондова борса, като "Джи Ел Джи" ще може да се листва и в Европа.

Освен Кирил Сакскобургготски, досегашен мениджър за връзки с клиентите в "Джи Ел Джи партнърс", сред 16-те щастливци са Грег Кофи, експерт по нови пазари, Робърт Доналд, експерт по европейски стратегии, и Стив Рот, оглавяващ фонда за неутрални пазари и кредитния фонд на "Джи Ел Джи". Всеки от 16-те топброкери се е съгласил да реинвестира половината от предоставените му средства обратно във фондовете на новата компания. Други 10 млн. долара са отделени за възмездяване на други служители на "Джи Ел Джи", пише в. "Таймс".

Споделяне

Още от Бизнес