Природозащитници отново искат оставката на Нено Димов

Природозащитници отново искат оставката на Нено Димов
Природозащитници отново настояват за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов като вносител на отменените от промени в плана за управление на парк "Пирин", позволяващи строежи и сеч в планината. 
 
Те излизат на протест пред Министерския съвет в четвъртък от 18:30 часа.
 
"Министър Нено Димов предложи промените в плана за управление на Национален парк Пирин, за да позволи строителство и сечи. Правителството ги одобри. Ние обжалвахме и спечелихме съдебното дело на последна инстанция", пишат организаторите от   коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България".
 
Миналата седмица Върховният административен съд (ВАС) окончателно отмени промените в Плана за управление на Национален парк "Пирин", приети от кабинета в края на 2017 година и позволяващи нови ски строежи край Банско. Върху промените в плана бе стъпило и решението на кабинета за строежа на втори лифт над Банско.  
 
"Премиерът Бойко Борисов трябва да поеме политическата отговорност за незаконното решение на Министерски съвет за Пирин и министърът на околната среда Нено Димов трябва да подаде оставка. Въобще не става дума за втората кабинка, за поминъка или за спорта на децата. Става дума за това как държавата работи само в полза на своите икономически обръчи", пишат още от "За да остане природа в България".
Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?