Природозащитници ще протестират срещу незаконната сеч

Природозащитници ще протестират срещу незаконната сеч

Протест срещу нелегалната сеч в страната организират от коалицията на действащите природозащитни организации "За да остане природа в България" тази вечер.  Сборният пункт е паметникът на Патриарх Евтимий, с начален час 18. 30 ч., а планът на организаторите е шествието им да се слее с другия протест за съдебната реформа пред парламента в 19.30 ч.

"В сряда ще се гласуват окончателно промените в Конституцията. Ако се приемат седемте идеи за съдебна реформа, ще можем да спрем и нелегалната сеч и корупцията. В противен случай ще загубим нашата природа и България ще се превърне в пустиня," обясняват от коалицията на страницата на събитието.

Причината за гражданското недоволство са постъпилите редица сигнали за незаконни сечи в цялата страна, които се случват благодарение на "политически чадър" и корупция в отговорните институции – Изпълнителната агенция по горите и Министерство на земеделието и горите, които според природозащитниците в момента не си изпълняват задълженията, а нарушителите не се наказват.

"В страната се секат 7 милиона кубични метра дървесина на година, двойно повече от преди 7 години. Корупцията в Министерство на земеделието вече не може да се трае," посочват организаторите на протеста.

Споделяне

Още от България