Присъдата на обвинения за убийството на 4-годишния Паоло е увеличена на 6 години

Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието, наложено на Георги Сапунджиев за това, че блъсна с колата си и уби 4-годишния Паоло на пешеходна пътека в Стара Загора, от 3 години и 4 месеца на 6 години. Освен това отне правото му да шофира за 8 години.

Детето бе прегазено, на 2 юни м.г., докато карало велосипед по централния булевард на града в компанията на родителите си Иван и Красимира и сестричката си Анджела. Според някои от свидетелите на инцидента джипът на Сапунджиев се е движил с много висока скорост.

Съдът се позова на събраните по делото доказателства, от които е видно, че след първоначалния удар, подсъдимият изобщо не е реагирал и не е преустановил движението си, като в резултат на това е продължил напред и е прегазил детето на пешеходна пътека.

Според становището на експертите по делото, ако подсъдимият е реагирал на първоначалния удар със задействане на спирачките, не би се стигнало до влачене на велосипеда и детето и прегазването му на пешеходна пътека. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?