Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Присъстват ли българи в списъка с покер милионери?

0 коментара
Присъстват ли българи в списъка с покер милионери?

Покерът е игра с много лица, много стратегии и още повече разнообразни възможности за успех. Не трябва да се изненадваме от наградите, които се раздават в покер турнирите. Ако попитате всеки един експерт, той ще ви каже задължително, че все още не сме видели най-доброто раздаване, не сме видели най-добрия играч и най-вероятно няма да успеем да го направим, защото тази игра винаги ще бъде необятна, особено след като забележим какви възможности наистина се предлагат.

Точно това пък може да ни накара да се замислим за следващите по-важни факти – има ли българи в списъка с милионери. Това е добър въпрос, особено след като можем с гордост да заявим, че не само има, но и един от тях – Стоян Маданжиев, успява да влезе в книгата с рекорди на Гинес за най-голямата печалба печелена от Световните серии по покер. Същите миналата година се провеждаха онлайн и най-вероятно никой не е очаквал именно от Маданжиев да постигне такъв успех, особено след като преди това е бил с много по-скромни успехи в света на покера.

Това, което трябва да знаем, е че Стоян, както и още много други играчи, са започнали своята онлайн кариера в платформи като тази на Bwin онлайн за България и тенденцията показва, че по-голямата част от феновете за започнали своята кариера най-често по случайност, проверявайки късмета си, тествайки възможностите на различните покер платформи, а в последствие са решили да се отдадат именно на това забавление.

Друг роден майстор на покера е Димитър Данчев, който е спечелил малко повече от Маданжиев (неговата печалба е малко над 3.9 милиона долара), докато Данчев е успял да инкасира печалби от близо 4.1 милиона долара, но не толкова ударно, колкото своя колега.

На 3-то място в секцията на родните милионери, изкарали първия милион именно с покер, поставяме и добре познатия Огнян Димов, неговите постижения се изчисляват на 2.2 милиона долара. Какво ни показва тази статистика, повечето играчи не успяват да натрупат своите впечатляващи приходи само с присъствието в един турнир, мнозина прекарват години в трупането на опит, но със сигурност не са чак толкова разочаровани от факта, че не са станали веднага милионери. Впрочем именно трупането на опит е най-добрата ни гаранция за успех, а благодарение на онлайн платформите, можем днес да играем с милиони други играчи, опитвайки се да опознаем много по-добре техните методи на работа.

В случай, че си мислите, че родните таланти са само трима, добавяме в класирането и Атанас Георгиев, неговите печалби от 1.1 милион долара са повече от достатъчни, за да влезе в клуба на милионера и да покаже, че покерът може да се превърне в много доходоносно занимание, но той също има нужда от време, за да достигне тази сума. Не на последно място ще напомним и за присъствието на играч като Симеон Найденов – неговата печалба от популярната игра е 1 милион и 2 хиляди долара.

Преди да се насочите към покера и да смятате, че след няколко раздавания ще станете милионери, нека напомним, че този сценарий е много абсурден и ще се наложи да опознаете играта, а както самият оператор напомня, трябва да играете с удоволствие и отговорност, никой друг не е успял да постигне всичко това толкова лесно и дори професионалистите ще го заявят. Не случайно Стоян влиза в книгата с рекордите, но неговата игра е прецедент, която не сме виждали до този момент.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.