Присъствието на министри в Бисер давало кураж на пострадалите, а не било пиар акция

 Президентът Плевнелиев, еврокомисар Георгиева, вицепримерът Цветанов и министрите Найденов и Ангелов на оглед с БТР в наводнения Свиленград на 7 февруари. Снимка: в. Старият мост"

Присъствието на министри на мястото на бедствието в село Бисер даваше допълнителен кураж на пострадалите, това не е пиар акция, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов от парламентарната трибуна в отговор на квалификации от опозицията за действията на управляващите в бедстващия район.

Найденов подчерта, че заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на отбраната Аню Ангелов още в първия ден са били в бедстващото село и са стояли там до вчера късно вечерта.

В това Народно събрание има депутат, родом от това село, този човек не дойде дори роднините си да види, отбеляза Мирослав Найденов. Ще продължим да бъдем там, където сме необходими, когато министрите са на мястото, нещата се случват по-бързо, добави той.

"Дадохме своеобразен отчет. Ситуацията беше изключително тежка, нашето присъствие доведе дотам - в рамките на няколко дни нещата да се нормализират до състояние на нормално функциониране на дейността в това село, в Свиленград, Любимец, Харманли. Бяха осигурени стоки от първа необходимост, одеяла, храна; бяха изнесени, само в рамките на два дни, всички удавени животни”, каза още министър Найденов.

"В това тежко време, нашето присъствие даваше кураж”, продължи той.

"Тези хора имат нужда от нас и сега, защото бедствието продължава. След овладяване на първоначалната ситуация, идват тежки времена, защото се очаква снеготопене, и трябва да се мобилизираме всички. Ние ще продължим да бъдем там, където ще е необходимо. Когато министрите са там, нещата се случват по-бързо”, допълни Найденов и призова депутатите да не спекулират и да не използват бедствието за политически дебат, а да се мобилизират и да помогнат на пострадалите.

Споделяне

Още по темата

Още от България