"Приста ойл" придоби акциите на "Шеврон Чехия"

Компанията за моторни масла "Приста ойл" придоби акциите на компанията "Шеврон Чехия", съобщиха от компанията в понеделник.

Придобитата компания развива дистрибуцията на масла на чешкия пазар за компанията "Шеврон" още от 1998 година, с обеми от продажби в размер на 1.5 млн. литра и приходи от 4 мчлн. евро.

"Шеврон Чехия" има в портфолиото си клиенти като производителите на автомобили и камиони "Тойота" и "Даф", производителите на багери и други земекопни машини Bobcat и подразделението на "Шкода" за изработване на турбини.

Като условие по сделката "Приста ойл" ще продължи да развива бранда "Тексако" и през следващите 5 години. Това е съществена част от регионалната стратегия за развитие на партньорството за реализация на маслени продукти между "Приста ойл" и "Шеврон".

Настоящото придобиване е втората по-голяма сделка на "Приста ойл" с активи на "Шеврон". "Приста ойл" придоби участието на "Шеврон" в масления завод, който се управлява в партньорство с "Узбекнефтегаз" – Националната петролна компания на Узбекистан през 2011.

С това придобиване "Приста ойл" зае съществен пазарен дял с продажби на масла "Тексако" и "Приста" в Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и други държави от Централна Азия, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?