"Приста ойл" ще прави 90% от световноизвестните смазки у нас

Компанията вложи около 5 млн. лв. в модернизирането на базата си в Равно поле

Божидар Лукарски Снимка: Министерство на икономиката и енергетиката

Заводът за смазки "Верила Лубрикант" ще прави 90% от световно известните типове и видове смазки в обновения си завод в Равно поле край София. Това обяви единият от собствениците Пламен Бобоков при откриването на модернизираното предприятие.

В обновлението му са вложени 5 млн. лв., като плановете са да бъдат инвестирани още 1.5 млн. евро, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски. По думите му "малко от предприятията у нас могат да се похвалят с история, датираща от 1946 г.", когато "Верила лубрикант" започва производството на машинни масла и смазки.

Направихме правилната инвестиция на правилното място и в правилното време, каза Пламен Бобоков.

След модернизацията предприятието разполага с най-добрата лаборатория в Югоизточна Европа на смазки."Това ни дава възможност да се наредим сред потенциалните доставчици за клиенти като "Шеврон" и много други наши бъдещи партньори от Близкия Изток, Централна и Източна Европа, Африка", каза Бобоков.

Правителството работи за подобряване на инвестиционния климат и връщането на доверието в институциите, като усилията са насочени към намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна и предвидима бизнес среда, каза Лукарски.

По думите му сред основните приоритети на Министерството на икономиката са насърчаване на инвестициите във високотехнологични производства.

Основните промени в Закона за обществените поръчки са свързани с електронизацията на търговете и с унификацията на документите, каза Лукарски.

Споделяне

Още от Бизнес