Политика за защита на личните данни

Mediapool.bg е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

Mediapool.bg се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато потребителят лично е подал данните в полета с публична информация на регистрационната форма и в страницата Настройки и когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

Използвайки сайта, независимо дали само го посещавате или се регистрирате в него (чрез персонален компютър, от мобилно устройство или по друг начин), Вие декларирате, че сте прочели, разбирате съдържанието и се съгласявате с Общи условия и Политиката за защита на личните данни на Mediapool.bg.

Ако не сте съгласни с Общи условия и Политика за защита на личните данни на Mediapool.bg, моля, не използвайте сайта.

Общи условия и Политика за защита на личните данни, са приложими само за информация, събрана онлайн на Mediapool.bg . Те не се прилагат по отношение на информация, която е предоставена от потребителите по друг начин или е публикувана от тях на страници, поддържани от други фирми или организации, към които сайтът препраща.

Когато използвате услугите на Mediapool.bg, Вие ни поверявате Ваша лична информация.

1. Какви данни събира и съхранява Mediapool.bg

Информация, предоставена от потребителите – имейл и потребителко име, при желание от тяхна страна да коментират под статиите и/или да се абонират за ежедневния информационен бюлетин.

Информация, която събираме за потребителите автоматично - При всяко посещение на сайта се активира софтуер на Google Analytics, който събира и обработва информация за местоположение и друга техническа информация за посещението. Събраната информация включва Интернет протокол (IP) адрес, използван за свързване на Вашия компютър към интернет, "кликанията" към, върху и от нашия сайт (включително дата и час). Google Analytics използва свои технологии, за да определи местоположението, включително IP адрес, GPS, и други сензори, които могат да дадат на Google информация за близките устройства, Wi-Fi точки за достъп и захранване. Подробна информация как Google Analytics използва тeзи данни вижте на страницата "Как Google използва данните от сайтове или приложения, които ползват услугите на Google". За да следите промените и актуализациите на начина, по който Google Analytics ползва събраната информация посещавайте периодично страницата на Google.

При всяко посещение на сайта се активира и софтуер на Gemius SA, който събира и обработва информация за Вашето IP, брой посещения, от какво устройство ползвате сайта и др., идентични със събираните от Google Analytics данни. За повече информация вижте политиката на Gemius SA за поверителност.

2. За какви цели се събират и съхраняват данните Ви

  • Персонализация на посещенията в сайта, с цел качествена комуникация между потребителите във форумите под статии;
  • Кореспонденция с регистрираните потребители (обратна връзка) във връзка със сайта и начина, по който използват регистрацията си;
  • За модериране на форумите под статиите;
  • За изпращане на ежедневния медиен бюлетин;
  • За разкриване, разследване и предотвратяване на действия, които могат да са в нарушение на политиките ни, или да са незаконни;
  • За извършване на статистически, демографски и маркетингови анализи на потребителите на сайта и техните модели на поведение;

3. Как Mediapool.bg защитава Вашите данни

Цялата информация, която ни предоставяте, се съхранява на защитен и проверен сървър. В случай че сте си направили регистрация, паролата за достъп се криптира и Вие носите отговорност за запазването на паролата в тайна. Ние Ви съветваме да не споделяте паролата с никого.

Ние прилагаме строги процедури и защитни мерки, за да предотвратим неоторизиран достъп до Вашата лична информация и данни.

4. Разкриване на личните данни

Mediapool.bg се ангажира с прилагането на най-високите стандарти на етични и законови практики във всичките си дейности и защитата на личните данни на всички посетители на сайта. Освен в изброените по-долу случаи, ние няма да прехвърляме, безвъзмездно или срещу възнаграждение, както и да разрешаваме на никого извън сайта, достъп до или използване на Вашата лична информация.

Вие давате съгласието си Вашите до личните ви данни достъп да имат партньори, доставчици и подизпълнители на сайта, с цел изпълнение на сключени договори за поддръжка на сайта и осигуряване на информационната сигурност, по които Mediapool.bg е страна.

Вие давате съгласието си някои от Вашите лични данни да бъдат предоставяни на доставчици на услуги, които подобряват и оптимизират сайта.

По силата на сключените с нас договори нашите партньори, доставчици и подизпълнители нямат право да използват, продават, променят или разпространяват информацията, до която имат достъп, освен за прякото изпълнение на услугите, за които са сключени договорите.

Mediapool.bg може да разкрива данните и информацията Ви, когато това е предвидено от закона.

Mediapool.bg може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликанията и др. действия на потребителите върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики.

При възникване на необходимост от провеждане на директни имейл маркетинг кампании, Mediapool.bg ще поиска изричното Ви съгласие за използването на имейлите Ви.

Не се смята за директен маркетинг изпращането на информация за промени в условията за регистрация, Общите условия за ползване на сайта или Правилата за ползване на форума.

5. Съгласие и неговото оттегляне

Със съгласието Ви да приемете тези Общи условия и Политиката за защита на личните данни, Вие ни давате разрешение да обработваме личните Ви данни само за една или повече от посочените от нас цели.

Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като:

  • ако сте регистриран потребител – като влезете в профила си и от менюто Настройки изтриете профила си с бутона "Изтриване на профил", с което заличавате от нашите сървъри изцяло Вашите лични данни;
  • ако не сте регистриран потребител – не посещавате Mediapool.bg.

6. Вашите права

Като регистриран потребител на сайта Mediapool.bg Вие имате право по всяко време да получите Вашата лична информация, която съхраняваме. Ако желаете да получите тази информация – пишете ни от имейла, с който сте се регистрирали при нас на office@mediapool.bg, със заглавие " Искане за получаване на лични данни".

При всякакви проблеми и/или въпроси във връзка с Вашите лични данни, съхранявани при нас, моля, свържете се с нас на имейл: office@mediapool.bg или като попълните тази форма, като и в двата случая е задължително Вашият имейл да е този, с който сте се регистрирали.

7. Видове бисквитки, които използва Mediapool.bg

При всяко посещение запазваме сесийна бисквитка, чрез която разпознаваме потребителя при отваряне на следваща страница. Тази бисквитка се пази до затварянето на браузъра.

Когато потребител гласува за някой коментар или гласува в анкета, запазваме бисквитка, чрез която разпознаваме, че той вече е гласувал. Тези бизквитки се пазят в браузъра на потребителя 30 дни.

Когато някой потребител използва настройките за промяна на размера на шрифта на статиите в уебсайта, запазваме неговия избор в бисквитка. Тази бисквитка се пази практически за винаги.

При всяко посещение на сайта запазваме бисквитки, чрез които да разпознаваме потребителите при следващи посещения и да генерираме статистическа информация за посещаемостта на сайта и поведението на потребителите. Тези бисквитки се пазят до 4 години.

Бисквитките, които използваме са анонимни и не съдържат никакви лични данни.

Час Пик
Фиксинг
19 октомври 2018
EUR 1.9558
USD 1.7000
CHF 1.7080
GBP 2.2265