Недоволни от тоталния разпад, обхванал клуба

Привърженици на ЦСКА изпотрошиха централата на БФС

Вандалите налетяха на двама фотографи и опитаха да им счупят апаратите

Група привърженици на столичния ЦСКА, протестиращи срещу тоталния разпад, обхванал клуба заради големите задължения на собствениците от "Титан", буквално изпотрошиха централата на БФС на ул. "Иван Асен II".

Футболните фенове изпочупиха с павета стъклата и партера, мятаха димки по сградата, откъртени бяха почти всички от буквите над централния вход. По стените пък бе изписано "Мафия". След това агитката потегли към "Орлов мост", където блокира движението.

Протестът бе планиран за 12.00 часа до езерото "Ариана", като се очакваше в него да се включат освен фенове и много легенди на клуба, като Петър Жеков, Мартин Петров и други.

Събраха се около 1000 души, сред които имаше и хора с деца. Част от протестиращите обаче се отделиха и тръгнаха към централата на БФС. Засега полицията не е заловила вандалите.

Сред тях бяха забелязани известните в криминалните среди Росен Петров-Животното, подсъдим за участие в наркогрупа, и Калоян Стоянов-Цимбика.

Двамата са известни сред привържениците на ЦСКА, като отявлени защитници на собствениците на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов. Животното и Цимбика неведнъж са влизали във физическа саморазправа с фенове на отбора, които открито протестират срещу "Титан".

По-късно стана ясно, че по време на погрома на централата на БФС някои от хулиганите са нападнали двама фотографи в опит да им счупят апаратите. За щастие до побой не се е стигнало, след като колегите са изтрили снимките.

Междувременно разпадането на тима продължи с пълна сила, като поредните играчи, разтрогнали договорите си, станаха нападателят Спас Делев и вратарят Благой Макенджиев..

Капитанът Иван Бандаловски също прекрати своя договор с клуба. Българският национал очаква трансфер в английския "Шефилд уенсди". Преди няколко дни "Ботев" (Пловдив) привлече Абел Анисе, а Пламен Крачунов и Михаил Венков също напуснаха. 

Още в началото на подготовката бяха освободени Апостол Попов, Костадин Стоянов, Мартин Камбуров, Сержиньо и Серж Нюаджи, които не влизаха в плановете на старши треньора Христо Стоичков.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт