Привличаме турски ски туристи с онлайн визи

Привличаме турски ски туристи с онлайн визи

България ще привлича турски ски туристи с улеснена процедура за издаване на визи. За целта Министерството на външните работи е стартирало пилотен проект за онлайн подаване на документи за Турция. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Банско. Тя е на обиколка из зимните ни курорти за да провери готовността им преди сезона.

 

Изминалият зимен сезон е приключил с 8.5% ръст на туристите, отчете Ангелкова.

 

По данни на туроператори има ръст на турските туристи от 40 на сто към август. Обяснението им е, че визи за турски туристи вече се издават в изнесен център, което значително улеснява процеса. Именно заради повишения интерес на турските туристи от бранша очакват много добър зимен сезон. Те обаче заявиха, че е много важно този пазар да не надвиши 30%, защото ще повлияе зле на останалите пазари, които биха се оттеглили.

 

На прага на новия зимен сезон Министерството на туризма е планирало и поредица от инициативи, насочени към всички целеви туристически пазари.

 

За ноември е планирана кръгла маса, на която да се съберат представители на бранша от България и Русия, на държавата и медиите, за да се поставят всички основни въпроси и предложения за развитието на отношенията между двата пазара в сектора на туризма. Основен акцент ще бъде и онлайн рекламата на туризма, каза министър Ангелкова.

 

Тя отчете тенденция за намаляване на нарушенията в рамките миналия зимен туристически сезон.

 

"Всички представители на туристическия бранш обръщат вече голямо значение дали се спазва законът или не. Вярвам, че предстоящият зимен сезон ще бъде още по-успешен от тази гледна точка", коментира министър Ангелкова.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?