Приятел на открития в Бургас мъртъв германец обвинен за убийството му

Приятел на открития в Бургас мъртъв германец обвинен за убийството му

34-годишен германски гражданин е обвинен за убийството на 48-годишния му сънародник, чийто труп бе открит преди ден на Северния плаж в Бургас, съобщиха от МВР в четвъртък.

 

Двамата са живеели заедно с 45-годишна германка в квартира в морски град, като според първоначалната версия на разследващите престъплението е било извършено от ревност. Тримата се познавали още от Германия, където били включени в програма за анонимни алкохолици.

 

От МВР уточняват, че преди идването си в Бургас обвиняемият бил в интимни отношения с жената. Впоследствие отношенията между двамата мъже се изострили и убитият си купил нож за самозащита, който обаче му бил незабелязано отнет от 34-годишния германец.

 

Във фаталната вечер тримата посетили няколко заведения, където употребили алкохол. Накрая двамата мъже останали сами и до трагичния инцидент се стигнало, когато потърпевшият влязъл в кабинка за преобличане на плажа. Там по-младият му сънародник му нанесъл множество удари със собствения му нож и тръгнал към квартирата.

 

След това обаче се върнал при тялото, защото се сетил, че нямал пари и искал да вземе кредитната карта на жертвата. Връщайки се установил, че 48-годишният германец все още е жив и му нанесъл още един удар с ножа в главата. Взел му и двата портфейла и тръгнал след приятелката си.

Заподозреният е задържан за 72 часа, като предстои от съда да бъде поискан постоянният му арест.

Споделяне

Още по темата

Още от България