Приятелката на Котарака Вили Сечкова стана почетен консул на Южна Корея

Виолета Сечкова, бивша телевизионна водеща и приятелка на Александър Сталийски от близкия до премиера кръг "Котараците", е назначена за почетен консул на Южна Корея за област Пловдив. Избрана е на тази длъжност от правителството на Република Корея, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Според съобщението тя е предпочетена за поста, тъй като е мениджър на компанията "Синопойнт" ЕООД, която е официален ритейлър на корейската компания Samsung у нас.

Сечкова е придобила компанията преди по-малко от година - през март 2020 г., показва справка в Търговския регистър. Купила е фирмата от Михаил Алексиев Захариев. "Синопойнт" е основана в началото на 2013 г. от Диана Крумова Иванова с 6600 лв. капитал, който към днешна дата е 226 674 лв.

Приходите от продажби на "Синопойнт" възлизат на 651 хил. лв. за 2018 г., откогато е последният публикуван финансов отчет на дружеството. Печалбата му към онзи момент е 35 000 лв. спрямо 3000 лв. година по-рано.

В правителственото съобщение не е посочено от коя дата "Синопойнт" е официален ритейлър на Samsung у нас. От години "Поликамп" е дистрибутор на битова техника на "Самсунг" у нас, а "К и К Електроникс" е официален вносител на телефоните на корейската компания.

Виолета Сечкова е по-известна в друго амплоа – като приятелката на Александър Сталийски, шеф на федерацията по културизъм и близък приятел на Бойко Борисов, с когото той играе белот и бридж, поради което вероятно е сочен за "входна врата" към премиера. Заради близостта му с Борисов, БСП наричат Сталийски "Котарак номер едно", а в строителния бранш казват, че той и Пеевски разпределят поръчките.


Бойко Борисов и Александър Сталийски

Пътят на Сечкова към големите пари и почетното консулство започва от модна агенция "Визаж Моделс". Телевизионна ѝ кариера пък тръгва от предаването "Сблъсък" по бТВ на Иван и Андрей. През 2007 г. става водеща на "Градски легенди" по TV2, а по-късно е водеща на шоуто "В джаза Събота вечер" по бТВ.


Виолета Сечкова и Бойко Борисов се чукат с яйца за Великден в нейно предаване

Виолета Сечкова обаче има сериозна роля и в телевизия ТВ7, която бе издържана от собственика на КТБ Цветан Василев и фалира малко след банката. Сечкова е съдружник и изпълнителен директор на продуцентската компания No Frame Media, която осигурява голяма част от външните продукции на TВ7. През 2010 г. в компанията влиза и настоящият директор на БНТ Емил Кошлуков.

През март 2012 г. премиерът Бойко Борисов отиде на рождения ден на Сечкова, след като преди това бяха сменени министрите на икономиката Трайчо Трайков и на здравеопазването Стефан Константинов.

След затварянето на КТБ Сталийски и Сечкова се оказаха сред най-големите вложители в нея с общо 30 млн. лв. и 5 млн. евро, които успяха да спасят чрез цесии. Приятелят на премиера цедира депозит от над 20 млн. лв. и друг от 3.27 млн. евро, а приятелката му успя да спаси с подобна схема близо 10 млн. лв. и над 1. 6 млн. евро.

Обвиненият за фалита на КТБ банкер Цветан Василев, който се укрива в Белград, е споделял в интервюта, че интересът на Сталийски освен по сметките му в КТБ, "които той осребри буквално след рекет, а после придоби и открадна "Рубин" Плевен", може да се проследи и по сметки на Сечкова, или на фирми като "Кей Ти Ес".

Василев твърди, че навремето Александър Сталийски му е пращан от Борисов да събира рекет за него, а после става ортак на Пеевски в присвояването на активите на КТБ.

Миналата година стана ясно, че собственикът на "Хиполенд" Мариян Колев е получил предложение да пордаде бизнеса си. То дошло от съдружничка във фирма на Сталийски, но Колев отказал.

Според Търговския регистър през последните години 34-годишната Виолета Сечкова е едноличен собственик на около десетина компании. По-голямата част от тях се занимават с имоти, като сред дружествата е и "Кей Ви Ес Инвестмънт".

През 2008 г. любимата на Сталийски изгря и на корицата на мъжкото списание "Максим".

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?