Приятелката на "ловеца" на бежанци Динко подаде жалба за побой срещу него

Пострадалата приятелка на Вълев - Десислава. Снимка: "Буграс24"

20-годишната приятелка на Господин Вълев, станал популярен като "ловеца" на бежанци Динко, е подала жалба в полицията срещу него за побой, потвърдиха в четвъртък от МВР. Първоначално за случая съобщиха бургаски медии, откъдето е приятелката на Вълев – Десислава.

Конфликтът между двамата възникнал малко след полунощ на 12 април в къщата на Динко в Ямбол, става ясно от медицинското свидетелство на момичето, публикувано в сайта "Бургас24".

В документа се посочва, че Десислава е с "кръвонасядания с изразен травматичен оток на устните, множество кръвонасядания по лицето, крайниците и тялото", като заключението на прегледалия я лекар е, че е възможно "уврежданията да са причинени по време и начин, както се съобщава".

Впоследствие от полицията в Бургас уточниха, че са получили сигнал от лекарите, приели младата жена в местната болница на 12 април. В началото тя отказва да съдейства на разследващите, като заявява, че е паднала по стълбите, но в крайна сметка в четвъртък подава сигнал срещу Вълев.

Срещу "ловеца" на бежанци се води разследване за нанасяне на лека телесна повреда на Десислава, уточняват единствено от МВР. Потърсен за коментар от сайта "Флагман", самият Динко отрича да има общо с подобен случай, заявявайки, че се намирал в Чикаго.

Медията цитира приятелка на пребитата Десислава, според която повод за побоя била ревност – Вълев искал да провери съобщенията в телефона ѝ, но тъй като той се отключвал само с пръстов отпечатък, прибегнал до сила.

Срещу него се води и разследване за подбуждане към дискириминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност. То бе образувано по сигнал на Българския хелзинкски комитет (БХК), който няколко пъти бе препращан от прокуратурата в София и Средец. Последно случаят беше във Върховната касационна прокуратура, за да реши коя е компетентната прокуратура да се произнесе дали Вълев е извършил престъпление.

Заключението, че той е подбуждал към омраза на етнически принцип, беше направено още в началото на юли м.г. от прокурор Валентина Маджарова от Районната прокуратура в Средец. Казусът бе пратен на Софийската районна прокуратура (СРП), тъй като в столицата е базирана бТВ, чрез чийто ефир Вълев доби национална известност като "Динко от Ямбол, който лови бежанци с голи ръце".

От СРП обаче върнаха случая в Средец в средата на август, след което случаят стигна до Върховната касационна прокуратура за произнасяне по компетентността. В крайна сметка компетентна се оказа Районната прокуратура в Средец, която е и образувала разследването. Казусът е взет от Бургаската окръжна прокуратура на специален отчет "поради фактическата и правна сложност на разследването".

Споделяне

Още по темата

Още от България