Призив към партиите: "Дръвче повече, плакат по-малко!"

Призив към партиите: "Дръвче повече, плакат по-малко!"

Интернет-порталът за изборите www.izbori2009.com стартира собствена инициатива "Не на хартиената пропаганда, не на унищожаването на природата, не на предизборни боклуци по улиците!"

Кампания "Избори 2009 - Твоят глас има значение", е проект, който има визия за по-добро бъдеще за България не само като политика, но и като екология.

"Нека не избираме боклуци!" е мотото на стартиралия на 1 май информационен портал за предстоящите избори за Народно събрание и Европейски парламент www.izbori2009.com.

Mediapool.bg e партньор в кампанията "Дръвче повече, плакат по-малко!"

Mediapool.bg е партньор в кампанията на Izbori2009.com "Дръвче повече, плакат по-малко!". Нашият апел към партиите е да ограничат максимално или въобще да се откажат от пропагандата на плакатите и да заложат на по-цивилизована кампания, която щади природата и залага на модерните информационни канали. Така всички ще могат да запишат поне едно добро дело в политическия си актив.

Призовът към политическите организации е да щадят природата, като ограничат или преустановят лепенето на предизборни плакати по улиците.

"Живеем в 21 век - век на технологии и комуникации. Всеки българин има достъп до телевизия, радио, и вестници. Вече всеки втори българин използва и Интернет пространството като източник на информация. С всеки изминал ден нараства броят и на Интернет потребителите. Ние считаме, че обществото може да бъде достатъчно информирано за предстоящите избори, без да се налага да гледа разкъсани плакати, залепяни един върху друг, а тази гледка наистина е грозна", казва управителят на сайта Емил Томов.

Всички знаем колко години са нужни, за да порасне едно дърво. Горите са "белите дробове" на нашата планета. Всички знаем колко лесно се отсича едно дърво. Но за какво? Да, ние не можем да спрем изсичането на горите, но поне можем преди това да се замислим дали си струва да се унищожава природата за временни и безсмислени цели. Необходимо ли е да гледаме градовете си заринати от още боклук по улиците - разкъсани и надраскани плакати, които партиите едва ли ще почистят?

"Призоваваме всички политически партии и кандидати да покажат не само на нас, българите, но и на цяла Европа, че не им е безразлично за природата и околната среда. Нека на тези избори покажем, че сме достатъчно грамотни и интелигентни, и се опитаме с общи усилия да опазим поне малка част от природата. Вашият глас има значение", призовава Томов.

Споделяне

Още от България