Пробация за мъжа, убил с поршето си белгийска туристка

Пробация за мъжа, убил с поршето си белгийска туристка

Бургаският окръжен съд осъди на 18 месеца пробация 35-годишния Неделчо Пенчев от София, който миналото лято блъсна и уби със спортния си автомобил "Порше" белгийска туристка на пътя Приморско-Бургас. В четвъртък магистратите постановиха той да плати и 140 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на роднините на загиналата жена.

Тежката катастрофа стана на 26 юли 2009 г. на десен завой, малко след пристана на Ропотамо край Созопол. Това е същото място, на което катастрофа с фатален край предизвика и световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Шофирайки с висока скорост, Пенчев навлиза в насрещната лента с автомобила си. Със задната част на колата той удря друга кола, шофирана от 36-годишна столичанка, и ударя две сестри - белгийски туристки. 21-годишната Мариан ван Дале почина в болницата в Бургас.

Пенчев бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост в условията на нарушаване на правилата за движение по пътищата. След катастрофата началникът на РПУ-Приморско Драгомир Диков обяви, че Пенчев се е движел поне със 120 км/ч. при ограничение на скоростта 60 км/ч.

Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

Споделяне

Още от България