Пробита ли е националната сигурност, пита Христо Иванов

Пробита ли е националната сигурност, пита Христо Иванов

"Месеци наред българските институции мълчат по много важни въпроси, свързани със снимките на чекмеджето на премиера Бойко Борисов с пачките, кюлчетата злато и пистолета - от има ли име госпожата, за която министър-председателят внушава, че е направила "компромата" и разпитвана ли е, до как НСО си върши работата и пробита ли е националната сигурност".

Това каза в предаването "Алтернативата" по ТВ1 съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов ("Да, България").

"Отвъд битовизмите стои въпросът за това дали България изобщо има национална сигурност. Всеки ли може да прати госпожа при премиера? Той очевидно намеква за хора от обкръжението на президента Радев. А други президенти - турският президент, руският президент? Производството на компрометиращи материали е изпитан номер на най-различни служби за поставяне в зависимост. Българският премиер всъщност в зависимост ли е, от кого е в зависимост", посочи Иванов.

Той припомни и други случаи като изтичането на данните на милиони българи от НАП, срива на Търговския регистър, отравянето на собственика на оръжейната компания "Емко" Емилиян Гебрев, влизането на прокуратурата във военното разузнаване - казуси, по които досега виновен не е открит. Той посочи, че е налице целенасочен сценарий за разрушаване на националната сигурност и попита "къде се е заврял Гешев".

"Няма безобиден сценарий, който да обясни тези снимки", каза още съпредседателят на "Демократична България". 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?