Проблем с батерията причинил запалванията на Галакси Ноут 7

"Самсунг" въвежда осемстепенни тестове, пускането на S8 се забавя

Проблем с батерията причинил запалванията на Галакси Ноут 7

Проблеми с батериите на двама от доставчиците на "Самсунг"  (Samsung) са причинили самозапалването на смартфоните Галакси Ноут 7 (Galaxy Note 7). Това сочи продължилото няколко месеца разследване на южнокорейската компания, обявено на пресконференция в понеделник.

В него са участвали и независими експерти, изследвани са били над 200 хил. устройства и 20 хил. батерии като обстойно са били проверени софуера на телефоните, сглобяването им, изработването на батериите, контрола върху качеството им и доставките им, каза президентът на мобилното звено на "Самсунг" Кох Донг-жин.

Според доклада лоша изработка на батериите, позволяваща отклонения на положителните и отрицателните електроди, и липсата на сепаратор са позволили тяхното взаимодействие и възпламеняване.

Смартфонът Галакси Ноут 7 бе пуснат в продажба през август 2016 г., но само два месеца по-късно след множество случаи на самовзривяване, корпорацията първо спря продажбите, а после и производството на този модел. Това ѝ струваше 5.3 млрд. долара от оперативната печалба на компанията.

Кох добави, че отстраняването на проблема, възстановяването на  компанията от причинените загуби от инцидентите и връщането на доверието на потребителите са най-важни за компанията.

"Уроците от инцидента са научени и се отразиха дълбоко върху нашата работа", каза Кох и заяви, че следващият модел от серията S – осмицата, няма да бъде представен на Световния мобилен конгрес в Барселона, който започва на 27 февруари. Форумът ползва от телекомите като платформа за обявявате на най-новите им технологични постижения и в последните години стана традиция "Самсунг" да представя следващите поколения от серията S. Той не коментира кога компанията планира да пусне Galaxy S8, докато според анализатори това ще стане през април.

В резултат на разследването компанията е решила да внедри широк спектър от вътрешни процеси за качество и безопасност за по-нататъшно повишаване на безопасността на продуктите. Сред тях е и 8-степенен тест на батерията. "Самсунг" обяви и формирането на специална група за оценка на качеството на батерията, в която влизат външни консултанти и експерти от академичните и изследователски среди, за да се гарантира ясната и обективна преценка на безопасността на батерията и иновациите.

"Днес, повече от всякога, ние поемаме ангажимент да печелим доверието на нашите клиенти чрез иновации, които дават ново определение на възможностите при безопасността на продуктите, и се превръщат в портал към неограничени перспективи и невероятни нови преживявания", каза още Кох.

Споделяне

Още от IT