Проблеми на зъболечението разискват на международна конференция в Пловдив

Лечението на заболяванията при постоянните детски зъби обсъдиха в четвъртък стоматолози, които участваха в международната медицинска изложба "Медикус, Денто, Галения". Темата за детското зъболечение е част от деловата програма, която съпътства специализираното изложение, провеждано в Панаирния град в Пловдив от 18 до 21 октомври. В рамките на “Медикус, Денто, Галения” е включена и втората годишна среща на работещите в областта на Балнеологията и СПА туризма.

Новости на българския и световен пазар, особено в сферата на продуктите за зъболечение, могат да се видят на специализираното изложение, коментираха зъболекари. По време на изложението лекции, организирани от Съюза на стоматолозите, ще запознават колегите си със съвременните техники за препариране и обториране на коренови канали, приложение на мини дентални имплантати в ежедневната практика на общопрактикуващия стоматолог. Ще бъдат представени и възможностите на съвременната реставрация, както и възможностите за постигане на предсказуеми естетични резултати с директни композитни възстановявания.

На щандовете на палата 11 в панаирното градче, посетителите ще могат да се запознаят с препарата за избелване на зъби BLUEDENT 12 BL, който е новост и на световния пазара. Той представлява цялостна система за равномерно и бързо избелване на горната и долна зъбна дъга, а освен това е съвместим и с избелващите гелове, които се предлагат на пазара.

BLUEDENT 12 BL се състои от избелваща глава, поставена на стойка с колелца с подвижно рамо, а 12 високотехнологични модула LED фотоактивират избелващия гел.

Препарат за премахване на чувствителността на зъбните шийки DENSHIED на американската компания “NOVA MIN” също е сред новостите за българския пазар, коментираха организаторите на международната медицинска изложба. Активният компонент натриево-калциев фосфосиликат се нанася върху зъбите и образува минерален защитен слой върху повърхността, като запълва отворените тубули на дентина. Защитният слой предпазва нерва, а не подтиска импулса за болката.

Щифтове за изграждане на фрактурирани зъби от фибростъкло и от комбинация фибростъкло карбон ще бъдат презентирани на българските зъболекари. Те са производство от Бразилия, на компанията “ANGELUS LTDA”.

Министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски изпрати поздравително писмо до участниците в международния медицински форум. В писмото си министър Гайдарски коментира, че идеята за изложението в Пловдив е в пълно съзвучие с политиката на здравното ведомство за модернизиране на здравната ни система.

Споделяне

Още от България