Продължава гасенето на пожара край Чепеларе

Около 50 доброволци, екипи на горските стопанства и пожарникари продължават гасенето на пожара в местността Студенец край Чепеларе. В понеделник сутринта пред сградата на община Чепеларе и кметството в село Богутево се събират желаещи да се включат в гасенето, съобщи БНР.

 

Ако метеорологичните условия позволят, огнената стихия може да бъде ликвидирана до два дни, прогнозира кметът на Богутево Стефан Терзийски.

 

“Снощи, до към 5 часа, нови огнища нямаше. Масово се окопава периферията и се облива обилно с вода. Да не предизвикваме дявола, но смятаме, че имаме добър напредък и може би до 1-2 дни ще унищожим пожара“, каза Терзийски.

 

Екипи дежуриха през нощта заради спящи огнища и край пазарджишкото село Динката. Там бяха потушени два пожара, предизвикали задимяване на магистрала "Тракия". Все още не е потушен пожарът в местността Бели бор в Рила. Огънят е овладян, гасенето в труднодостъпния терен продължава на ръка повече от десет дни. Няма опасност за Рилския манастир и околните населени места.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?