Продължава издирването на детето, изчезнало край река Скът

Служители на РПУ-Оряхово продължават издирването на 14-годишния Борислав Петров, който изчезна след трагичния инцидент с децата, които се удавиха в река Скът край Мизия, информира БНР.

Погребението на децата ще бъде следобяд. Тялото на Борислав не бе открито във водите на р. Скът въпреки продължителното търсене на водолази. В момента реката е преградена с мрежи.

Съществува възможност детето да се укрива, тъй като по данни от полицията страда от страхова невроза.

За издирването му е мобилизирана и цялата общественост на Мизия.
В понеделник следобед в читалището в града ще има поклонение пред тленните останки на трите удавени деца. След опело в църквата “Св. Св. Петър и Павел”, те ще бъдат погребани в местното гробище.

В същото време продължават наводнения по места. Река Искър заля частни дворове в плевенското село Чомаковци. Продължава покачването на реките Осъм и Вит в региона.

Нови 2 300 дка земеделска земя е залята от р. Осъм в плевенското семо Новачене. Поради липса на задържаща преграда е залят и затворен за движение пътя от Левски за Козар Белене. Продължава да е затворен и пътя от Плевен за Русе при отклонението за Никопол. Пет къщи в Tетевен са засегнати от кално свлачище. Екип от гражданска защита в момента работи за разчистване на мястото.

 В Априлци все още се установяват щетите от вчерашната градушка, придружена със смерч. Трудно проходим поради свлачища е и пътя Кърнаре.

По предварителните изчисления щетите от преминалото над Търговищка община торнадо и излелите се поройни дъждове са между 800 хиляди и 1 млн. лева. Оценката е на общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, информира БНР.

Затворен е само пътят за село Деветаки, Ловешка община. Снощи на старото гробище в Троян е ударена от гръмотевица 54-годишна жена, която е починала.

Споделяне

Още от България