Продължава заразяването на медици в Румъния

Продължава заразяването на медици в Румъния

Десет медици от две болници в град Арад (Западна Румъния) са с положителни проби за коронавирус, съобщи днес за агенция Аджерпрес лидерът на синдикалната организация Санитас в града Отинел Шандру.

Заразяване е потвърдено при осем служители на Окръжната болница за спешна помощ в града - петима лекари, две сестри и една болногледачка. Те са сред 30-имата изолирани, които са били в контакт със заразен пациент на 64 години, който почина.

В Градската болница Инеу също е потвърден коронавирус при един лекар и една сестра.

Колегите са настанени в инфекциозната болница в Тимишоара, съобщи лидерът на Санитас в Арад и допълни, че персоналът на двете болници - над 200 души, в момента се тества за коронавирус.

Синдикалният представител обърна внимание, че продължава недостигът на защитни средства в окръга.

Петима служители на Военната болница за спешна медицинска помощ в източния град Галац също са дали положителни тестове за коронавирус, съобщава още Аджерпрес, като се позовава на министерството на отбраната.

Агенцията информира също, че днес е било отворено отделението за спешна медицинска помощ на Окръжната болница в северния град Сучава, което бе затворено в началото на седмицата след регистрирани многобройни случаи на заразяване с новия коронавирус, главно сред медиците.

Над 150 медицински кадри в Румъния са заразени с новия вирус.

Нови 263 случая на заразяване са регистрирани за последното денонощие в Румъния, с което броят на заразените в страната нарасна на 1292, предаде агенция Аджерпрес.

Смъртните случаи са 24. Сто и петнайсет са оздравелите.

Възрастта на новите заболели е от бебета, ненавършили годинка, до 94 години.

В интензивни отделения се намират 32 пациенти, от които 24 са в тежко състояние. Останалите заболели са в добро състояние.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус