Продължават разпитите на свидетели за убийството на Бай Миле

Двама от създателите на бившата силова групировка СИК Младен Михалев – Маджо и Венци Стефанов не се явиха в съда, за да дадат показния в процеса за убийството на някогашния им съратник Милчо Бонев – Бай Миле.

Магистратите се опитали да призоват Маджо, за когото се знае, че живее в Швейцария, чрез съпругата му, която заявила, че той е напуснал страната в първите дни на август. От приложената по делото полицейска справка става ясно, че оттогава Маджо не се е връщал в България.

Оказа се, че  Венци Стефанов, който е президент на ФК “Славия”, не е в залата, за да свидетелства, защото от 10 г. не живеел на адреса, на който го призовават.

Бившият премиер Иван Костов също е призован да свидетелства в процеса зарази интервю, в което казва, че Бай Миле се е занимавал с осигуряване на контрабандни канали.

Бай Миле, който е бивш служител на МВР, е сочен като организатор на поръчковите убийства, идващи от средите на групировката. Той бе разстрелян на 30 юни 2004 г. в ресторант градина “Славия”. Тогава при стрелбата загинаха четирима от охранителите му  и пазарджишкият сводник Методи Маринков.

Подсъдими за шестте убийства са Тихомир Дочев, Стилиян Георгиев, Георги Стефанов и Анатолий Мънков.

Делото продължава с разпит на свидетели.

Споделяне

Още от България