Продължението на "Снежанка и ловецът" ще е без Снежанка

Крис Хемсуърт и Кристен Стюърт в "Снежанка и ловецът"

"Юнивърсъл" (Universal) планира продължението на филма "Снежанка и ловецът" да е без Снежанка, а историята да се съсредоточи около ловеца, съобщава "Холивуд Рипортър". Във втората част няма да участва Кристен Стюърт, която изигра Снежанка и имаше любовна афера с режисьора на лентата Рупърт Сандърс, който е женен.

Забежката вече струваше на Стюърт раздялата с колегата ѝ Робърт Патисън, с когото си партнират и в киносагата "Здрач", както и критиките на много от феновете на вампирската поредица. Сандърс пък се опитва да оправи нещата с жена си Либърти Рос, която според медийни публикации му била поставила условие да не работи повече с Кристен Стюърт, ако иска да спаси брака си.

 

Филмът "Снежанка и ловецът", който е нетрадиционен прочит на класическата приказка с хорър елементи, се появи по кината през май 2012 г. Освен Стюърт в лентата се снимаха Крис Хемсуърт в ролята на ловеца, Чарлийз Терон като лошата мащеха, Боб Хоскинс, Рей Уинстън и Ник Фрост.

 

Първоначалните намерения на "Юнивърсъл" бяха да направят трилогия, като втората част трябваше да е посветена на Снежанка, а третата – на ловеца. Сега студиото търси други варианти за продължаване на историята, която освен това ще бъде разработена от нов сценарист. Дейвид Кеп, който трябваше да напише сюжета на втората част за Снежанка, няма да участва в създаването на лентата за ловеца. Засега не е ясно дали над лентата ще продължи да работи Рупърт Сандърс, след като в нея няма да участва Стюърт.

 

От студиото не обясняват защо са решили да минат директно към историята на ловеца. Сред допусканите причини са както недоволство на компанията от осигурените от първата лента приходи от 389 млн. долара в САЩ при вложени 170 млн. долара, така и прекалено високия хонорар на Стюърт, която в момента е най-скъпо платената актриса в Холивуд.

Споделяне

Още от