Продавани детски обувки с еротични сцени възмутиха родители

Продавани детски обувки с еротични сцени възмутиха родители

Детски обувки на известна испанска марка с еротични сцени от Кама Сутра върху тях, се появиха в търговската мрежа в София и Варна, което предизвика възмущение от страна на родителите.

Според експертите от Агенцията за закрила на детето, Комисията за защита на потребителите трябва да спре от продажба детските обувки. От там обаче заявиха, че това може да стане само ако стоката е опасна – а тя не е. В крайна сметка отговорността си остава за родителите.

От Комисията за защита на потребителите заявиха, че случаят не може да се разглежда като нелоялна търговска практика, тъй като не е свързан с накърняване икономическите интереси на потребителите, съобщи БНТ. Не се премълчавала информация, нямало и заблуда, така че да се стимулира покупката им.

"Призоваваме родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях. По този начин ще ограничим производството на подобни артикули и те няма да достигат до децата“, коментираха от Агенцията за закрила на детето.

Междувременно общинският съвет по наркотични вещества Благоевград използва случая, за да се обърне към министъра на образованието Тодор Танев. В писмо до него от съвета поискаха да бъде забранено на учениците да посещават учебни занятия с облекло, обувки и украшения, които имат изображения на наркотици или сексуални сцени.

От организацията казват, че от години се продават дрехи, обувки и аксесоари с надписи или с изображения на наркотици и че се наблюдава "тенденция за деморализиране на обществото", което обезсмисля усилията на специалисти и учители да образоват и подготвят учениците за добра професионална и житейска реализация.

Споделяне

Още от България