Продават Парма след края на шампионата

Футболният клуб Парма от италианската серия "А" ще бъде продаден в края на сезона, а веднага ще започнат преговори за трансфер на двама или трима негови играчи, предаде Би Би Си, като цитира говорител на италианския министър на промишлеността Антонио Марцано.

Причината е фалитът на компанията-майка на Парма - Пармалат. Клубът не е стратегически актив на Пармалат, затова на назначения от правителството администратор на Пармалат Енрико Бонди е предложено да търси купувачи за него, както и да продаде 2-3 играчи, за да може клубът да извърши плащания по дълговете си и да оцелее до края на сезона.

Според Ройтерс, за продажба ще бъдат предложени най - привлекателните за потенциалните купувачи играчи, сред които бразилецът Адриано, който вероятно ще се върне в Милан, френския вратар Себастиан Фрей, италианския защитник Матео Ферари и нападателя от младежкия национален отбор на Италия Алберто Джилардино.

Футболният клуб Парма, основан през 1913 г., получи международен престиж, след като бе купен от фамилията Танци (която контролира Пармалат) през 1991 г. През 1993 г.

Парма спечели Купата на купите, през 1994 г. игра на финал за Купата на купите, през 1995 г. и 1999 г. спечели Купата на УЕФА, припомня Би Би Си. Въпреки тежкото положение на Парма, администраторът на Пармалат Енрико Бонди смята, че клубът ще оцелее.

Той казва, че в Италия нещата стават по начин, по-различен от този в другите страни и че няма да се допусне футболния клуб да фалира.

По БТА

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: