Продават се тениски, изработени с петрол от разлива

Американец от щата Канзас използва петрол от разлива в Мексиканския залив за изработка на тениски и огърлици, като пет процента от продажбите на артикулите дарява на организации за защита на околната среда, съобщава местната телевизия Кей Ем Би Си в сайта си, цитирана от БТА.

Стив Брукър смесва петрола с мастило, за да отпечатва надписи на тениски. Той предлага също огърлици с мускал, пълен с петрол, но не какъв да е, а също от разлива. И двата продукта струват по 20 долара. Пет процента от всяка продажба Брукър дарява, по избор на клиента, на една от трите екологични организации "Трай-стейт бърд рескю", Национална федерация за опазване на дивата природа и Националното общество Одюбон, които пряко участват в почистването на Мексиканския залив.

Брукър твърди, че няма полза човек просто да се възмущава от случилото се в залива и че искал да направи нещо добро. "Това начинание е символично", каза той. "Използва се съвсем малко количество петрол и така нещата придобиват смисъл. Имаш чувството, че си част от каузата", добави Брукър.

Тениската с надпис "Помогнах за почистването на залива" може да се купи от специализиран сайт, но само от живеещи в САЩ.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?