Продажбата на винетки за 2015 година започва в понеделник

Продажбата на винетки за 2015 година започва в понеделник

От понеделник (15 декември) започва продажбата на винетките за 2015 година, съобщиха в събота от Агенция "Пътна инфрастуктура" (АПИ). Цените остават непроменени.

За шеста поредна година годишната винетка за леки автомобили ще струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв.

До началото на коледните празници в разпространителските пунктове ще има около 2.8 млн. винетки от различните видове и за отделните категории превозни средства. От тях над 1 милион ще са годишните стикери за леките автомобили.

Годишните винетки за 2014 година за всички видове превозни средства са валидни до 31 януари 2015 година.

През 2015 година винетните стикери са с ново графичното оформление. Променени са както цветовете, така и техните защити. ”Целта е по-високата защита, с което се намалява възможността за фалшификация. На стикерите са вградени две холограми. Първата е с т. нар. първо ниво на защита за визуално разпознаване. Тя е обемна и с постоянни цветове. Вижда се изпъкнала цифра "5". Втората холограма е различна за отделните видове”, обясняват от АПИ.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да купуват винетки само от официално определените за това места. Това са големите бензиностанции и търговски вериги, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и ГКПП. Винетки се продават в над 3300 разпространителски пункта.

Споделяне

Още от България