Продажбите на “Фолксваген“ в САЩ се сринаха с 24.7%

Продажбите на “Фолксваген“ в САЩ се сринаха с 24.7%

Продажбите на "Фолксваген" в САЩ през ноември са намалели с 24.7% спрямо предходната година заради продължаващия скандал с вредните емисии, съобщава ББС. Спадът е обясним със неотдавнашното спиране от продажби на всички коли с двулитрови 4-цилиндрови турбодизелови двигатели, както трилитровите V6.

Компанията бе принудена да спре продажбата на коли с тези двигатели, след като се разбра, че в тях е инсталиран софтуер, който прикрива истинските им нива на вредни емисии .

Най-големият спад при продажбите имат моделите “Голф“ и “Пасат“. Общо в САЩ “Фолксваген“ в пласирал 24 000 автомобила през ноември.

Други производители на автомобили отчитат постоянно нарастване на продажбите в САЩ тази година. Продажбите на “Дженерал Моторс“ са се увеличили с 1.5% през ноември. “Тойота“ и “ФИАТ Крайслер“ отчитат 3% увеличение в продажбите си през ноември в сравнение с миналата година.

Германската автомобилна промишленост прогнозира като цяло стабилно увеличение на продажбите тази година и скромно нарастване през 2016 година. Констатациите са, че купувачите са пренебрегнали скандала с манипулираните резултати за емисиите на газ на "Фолксваген".

Очаква се регистрациите на колите да нараснат с 4% тази година спрямо миналата до 3.17 милиона нови коли в Германия. През 2016 година прогнозите са за ръст на продажбите с един процент.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?