Продажбите през "кибер понеделника" в САЩ достигнаха 3 милиарда долара

Продажбите през "кибер понеделника" в САЩ достигнаха 3 милиарда долара

Пазаруването през мобилни устройства рязко се е засилило през "кибер понеделника" в САЩ, като покрива над една четвърт от продажбите на обща стойност 3 милиарда долара, информира Ройтерс.

По-големите от очакваното намаления и силното търсене на електроника и играчки превърнаха кибер понеделника в деня с най-големи онлайн продажби в САЩ, според Адоб диджитъл индекс (Adobe Digital Index).

Проучването се основава на данни от 200 милиона посещения на 4500 сайта за търговия в деня, който по традиция е най-натоварения за онлайн търговията.

Пазаруването през мобилни устройства представлява 26 процента от общите онлайн покупки, което е с 19 процента повече спрямо миналата година, се посочва в доклада на Адоб.

Най-продавани са били колекцията "Стар уорс" ("Междузвездни войни") на компанията Лего (Lego), на Къщата на мечти на Барби, телевизора Самсунг 4К (Samsung 4K) и айпад Мини (iPad Mini) на компанията Епъл (Apple).

Средната стойност на онлайн покупка е била 123,43 долара, което е с 0,6 процента по-малко от миналата година, се посочва в проучване на Ай Би Ем (IBM).

Терминът "кибер понеделник" е от 2005 година и се отнася за понеделника след Деня на благодарността, когато американците се връщат в офисите си, откъдето продължават с пазаруването.

Големите намаления преди празниците по традиция започват в САЩ в петък след Деня на благодарността, който се отбелязва в последния четвъртък на ноември. Много от големите търговски вериги обаче решиха да не чакат петъка и свалиха цените още в четвъртък.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?