Продуцентът на "Нека говорят" и Росен Петров се впуснаха във взаимни обвинения

Продуцентът на предаването "Нека говорят" Любо Нейков обвини доскорошния водещ Росен Петров, че в неделя е използвал ефира "за лични угоди и цели". Пред бТВ във вторник Нейков коментира изявлението на Петров, че става член на партията на Николай Бареков "България без цензура".

Според Нейков, който е съпродуцент с Евтим Милошев в компанията "Дрийм тийм продакшънс", Росен Петров напуснал в неделя предаването, "без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото за този слот. Няма довиждане, няма благодаря", каза Нейков.

Той подчерта, че не е знаел за патетичната декларация на Петров, чрез която заради "честта на журналиста и офицера" става член на партията на Бареков.

"Росен Петров е нарушил журналистическия етичен кодекс и отговорността трябва да си я поеме лично", каза Нейков. Според него редакторите не са се намесили в "телевизионния театър, режисиран от водещия", за да не играят ролята на цензор. Затова и в знак на протест не са изписали имената си в края на предаването.

Преди ефир водещият е говорел с екипа си, който го е приканил да обяви, че не принадлежи към нито една политическа партия. Повод за това е било интервюто на Росен Петров в сутрешния блок на бТВ, в което той заявил, че се вижда като политик в близко бъдеще. Нейков каза още, че Николай Бареков гостува за втори път в предаването в кратък срок и е бил поканен от редакторите с цел борба за рейтинг.

По думите му нямало и "гостуване на разменни начала", заради сериал на неговата продуцентска компания, който върви в ефира на ТВ7, телевизията, в която до неотдавна се подвизаваше Бареков.

Любо Нейков отказа да назове името на новия водещ, с който ще продължи предаването.

Росен Петров заплаши бТВ с прокуратурата

Размяната на удари продължи, след като пред ТВ7 във вторник Росен Петров обвини доскорошните си продуценти, че играят мръсна игра срещу него. "Ако тази мръсна кампания на бТВ и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче", каза доскорошният водещ, определящ себе си като "журналист и офицер", напомняйки за школата в Симеоново, на която е бил възпитаник.

Росен Петров добави, че цената е висока, но е готов да я плати. Той определи поведението на ръководството на бТВ като шизофрения, защото му били наложили Николай Бареков да гостува в неговото предаване, а след това прехвърлили върху него обвиненията за скандала.

"Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", заяви Петров.

Николай Бареков се оплака от медиен геноцид и цензура

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков коментира случката с Росен Петров, която му поднесе отлична реклама, с думите, че "медиите в България подлагат партията му на геноцид и цензура".

"Ако смазването на Росен Петров с помощта на съдебната машина, обидите, гнусотиите и жалкият пиар на негов гръб продължи, аз, като един от създателите на модерната новинарска вълна, ще разоблича поименно и с факти всички лоши практики, които унищожиха медийната среда в България. Настоявам бТВ да даде право на отговор на г-н Росен Петров за всички квалификации и обиди, които изля по негов адрес", написа в блога си бившият тв деец.

А пред агенция ПИК Бакеров попита: "Искам да попитам продуцентите от "Дрийм тийм продакшънс" колко пъти са ходили на инструктаж в Банкя и какви ангажименти е поискал от тях Бойко Борисов? След моето първо участие при Росен Петров, чувства ли се засрамен Евтим Милошев от начина, по който Бойко Борисов му е държал сметка, че гостувам в студиото и защо неговият адвокат Марин Марковски не е бил допуснат до участие в предаването?".

"Питам Милошев, бил ли е Росен Петров ням свидетел на вашето унижение и почувствал ли се е смачкан и унижен от разговора ви с Борисов. Пред мен Милошев си призна за този разговор и го определи като тежък. Според мен този разговор е бил срамен", каза още Бареков.

Споделяне

Още от Общество

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?