Проектите по втората фаза на Транзитни пътища 4 ще са готови до средата на януари

Проектите по втората фаза на Транзитни пътища 4 ще са готови до средата на януари

Варненската фирма “Трафикконсулт БГ” ще проектира през следващите четири месеца участъци от първокласния път Русе- Велико Търново, съобщиха в сряда от фонд “Републиканска пътна инфраструктура”. Договорът е за почти 120 хил.евро и се изпълнява по програмата за рехабилитация “Транзитни пътища 4” фаза 2. В сряда фондът подписа още два договора по програмата за рехабилитация на основните транспортни мрежи в страната.  

Вторият договор е с обединение от фирми “ВИП”, в което влизат софийските фирми “Виа План” и“Трансконсулт-22”и шуменската компания “Пътконсулт 2004”. Също за четири месеца обединението ще трябва да подготви технически проекти за рехабилитицията на участъци от първокласен път Пазарджик – Пловдив. Стойността на договора е над 193 хил.евро.

Софийската фирма “Рутекс” ще подготвя техническата документация за същия период за рехабилитацията та участъци от първокласен път София-Кулата. Стойността на договора е малко над 70 хил.евро. 

От фонд “Републиканска инфраструктура” уточняват, че участъците, които ще се проектират, са разположени по трансевропейските  транспортни коридори 4,8 и 9. Общата дължина на отсечките по възложените договори е около 90 км.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви и тръжните процедури за строителство, реконструкция и ремонти на пътища в градовете с туристически потенциал. Крайният срок за подаване на офертите е 19 септември. Проектите се финансират основно по линията на предприсъединителната програма ФАР.

Проектът е разделен на 12 лота. Общата сума за строителството е 10.8 млн.евро, от които 8.1 млн.евро се осигуряват от предприсъединителната програма.  В Лот 1 влиза община Брезник, в Лот 2 са Самоков и  Костенец. Община Велинград ще може да кандидатства с проекти по Лот 3,  в Лот 4 попадат общините Рила, Симитли и Банско, в Лот 5 е Сандански. Община Панагюрище влиза в Лот 6, общините Смолян и Чепеларе са в Лот  7, Доспат и  Девин са в Лот 8, Тетевен и Троян са в Лот 9. С проекти по лот 10 ще могат да кандидатстват общините Стара Загора и  Дряново, В Лот 11 влиза Велики Преслав и последните Каварна и Балчик са в Лот 12.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?