Проф. Дуранкев уличи опит за намеса на Корнелия Нинова в съставянето на служебния кабинет

Проф. Дуранкев уличи опит за намеса на Корнелия Нинова в съставянето на служебния кабинет

Кратко съобщение във Фейсбук постави в неловка ситуация лидера на БСП Корнелия Нинова, която няколко пъти до момента заяви, че партията ѝ не се меси в съставянето на служебния кабинет от новоизбрания президент Румен Радев.

В сряда икономистът проф. Боян Дуранкев изрично благодари на нея и на депутата от БСП Румен Гечев (колега на Дуранкев от УНСС) за подкрепата при обсъжданията за номинацията му за служебен премиер.

"Бих желал да благодаря на онези, които ме подкрепиха за участие в служебното правителство:
1. Благодаря на тези, които ме номинираха пред новия президент.
2. Благодаря на г-н президента и неговия екип, че са разглеждали и отстоявали моята номинация.
3. Благодаря на всички, които по един или друг начин ме подкрепяха по време на обсъжданията. Чувствам се много задължен за добрите думи на г-жа Нинова и проф. Гечев, казани за мен, както и за подкрепата", написа проф. Дуранкев в страницата си във Фейсбук.

Съобщението е публикувано два часа след като президентът Румен Радев обяви, че Огнян Герджиков ще бъде новият служебен министър-председател.

В последното си интервю лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да се меси в съставянето на новото правителство на Румен Радев с думите: "Не може лидер на една партия, дори тази, която е издигнала и подкрепила президент на цял народ, да му казва какво да прави".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?