Проф. Колици очаква отмяна на смъртните присъди

Професор Виторио Колици, който заключи в експертизата си за СПИН-епидемията, че българите са невинни, допусна, че на следваща инстанция смъртните присъди на петте медицински сестри ще бъдат отменени.

"След като има заразени деца със същия щам на вируса, които никога не са били лекувани от българи, може да се каже, че вината не е у българите", каза професорът в интервю пред Би Ти Ви. По думите му, фактът, че има две заразени либийски сестри е красноречив. Много е съмнително медицински сестри да бъдат заразявани от свои колежки, те все пак са възрастни и ще разберат , ако умишлено бъдат заразени, каза професор Колици. Ние не знаем какво точно става в Либия, мисля, че и там не знаят какво се случва. Вирусът в Бенгази със сигурност идва от Централна Африка, посочи Виторио Колици.

Запитан за обвиненията за биотероризъм, отправени от Либия към България проф. Колици каза, че според хората, които са работили по случая няма абсолютно никакви мотиви да се говори за биотероризъм и категорично се изключва такъв вариант.

Още от Свят