Проф. Милан Миланов е предложен за орден "Стара планина"

Проф. Милан Миланов е предложен за орден "Стара планина"

Правителството предлага на президента да удостои проф. д-р Милан Миланов с орден "Стара планина" - първа степен, за изключително големите му заслуги в областта на здравеопазването и медицинската наука и практика, съобщи пресслужбата на кабинета в сряда.

Проф.Миланов е роден през 1945 г. в София. През 1973 г. завършва Медицинския университет в София. Придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение, както и спешна медицина (в България) и по трансплантация в Европейския университет в Барселона. В периода 1991-1992 г. е бил заместник-министър на здравеопазването. Също така е изпълнявал длъжностите заместник-председател на Български лекарски съюз и общински съветник в Столичния общински съвет.

Проф.Миланов е член на Световната и на Европейската асоциации по спешна медицина, на европейските асоциации по анестезиология, по ентерално и парентерално хранене, както и на координаторите по трансплантация. Автор е на около 200 публикации на тема медицина и на редица учебници по медицина.

Проф. д-р Милан Миланов продължава и до днес своята активна дейност като началник на Клиника по интензивно лечение при УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?